1960 Missiegebied in PNG

 

Mariannhill Nederland een eigen missiegebied in PNG

In 1959 kreeg de Nederlandse Provincie van de Mariannhill een eigen missiegebied toegewezen in Australisch Nieuw Guinea, het huidige Papoea Nieuw Guinea. In 1960 gingen de eerste Nederlandse missionarissen naar PNG: het waren de paters Gerard Hafmans, Bert Kemkes, Ton Mulderink en Harrie van Lieshout.

Harrie van Lieshout werd in 1967 tot bisschop gewijd van Lae in Papoea Nieuw Guinea. Hij kreeg de hoogste onderscheiding van het gouvernement PNG. Deze is tot heden alleen uitgereikt aan de oud president van USA, Bill Clinton en … aan bisschop Harrie van Lieshout voor zijn inzet voor de bevolking van Papua Nieuw Guinea.

In 1961 vertrok een 2de groep, met betere instructies naar PNG: de broeders Leo Trommelen, Gerard Janssen en Piet Kuipers en de paters Jan Aarts, Wim Sasse, en Jan Admiraal. In 1966 waren er al 16 Nederlandse Missionarissen van Mariannhill werkzaam. Velen volgden.

Pater Ton Mulderink is vanaf juni 2013 met verlof in Missiehuis St. Paul te Arcen.
 
De eerste lichting paters: Bert Kempkes, Gerard Hafmans, Ton Mulderink, Hai van Lieshout Tweede lichting: Renee Kuijpers, Gerrit Janssen, Wim Sasse,Jan Aarts, Jan Admiraal, Leo Trommelen. Ton Mulderink op Siassie Groepsfoto Missie Team in PNG in 1971 Pater Bert Kempkes Bisschopswijding Hay van Lieshout in Lae PNG Bisschopswijding van Hai van Lieshout in 1970 Pater Jan Aarts Pater Renatus (Sra) Hafmans PNG kunst tentoonstelling 100 jaar St. Paul Franz Pfannerhuis