Sinds het vertrek van de priesterstudenten naar ‘Huize ELDORADO’ in Mook voor erkende opleidingen bij de Paters Passionisten, was op St. Paul een grotere leegte ontstaan dan men had voorzien. Vele lege ruimtes werden niet opgevuld.

Daardoor verminderde op St. Paul de bruisende sfeer van jeugd voor de juvenisten. Het gonsde niet meer als een bijenkorf, de vele lege ruimtes brachten een verkeerde verstilling mee, ondanks dat de vakopleidingen bij de broeders op St. Jozef, aan de andere zijde van de ‘Roobeek’, uitstekend voldeden.

 

Waarom ook de juvenisten niet naar Venray?


Er was voldoende ruimte in het Mariannhill huis te Venray en ook hadden de paters Franciscanen alle Rijks erkende school- en vakopleidingen met een goede naam. Na vele overwegingen werd de ‘teerling’ geworpen!’ In schooljaar 1967 verhuisden alle juvenisten samen met enkele vakbroeders en paters als begeleiding, naar Venray. De toekomstige Mariannhillers waren allen weer gelukkig en verenigd in het nieuwe goed geoutilleerde missieklooster met aan het hoofd rector pater Gerard Willemse.
Nu waren eindelijk alle opleidingen onder een dak. Alles bij- en voor elkaar in Venray.
Helaas ….. de evolutie in de maatschappij was verder en ging sneller dan ingeschat. De effectiviteit van opleiden was zeer inefficiënt, slechts ‘n enkele leerling werd nog pater!
In 1968 is het nieuwe ‘Missieklooster Mariannhill’ verkocht.

In 2012, was het ‘missiehuis’ tijdelijk het ‘Gemeentehuis van Venray’, omdat hun nieuwbouw uitliep. Nu staat het weer te koop.