Multifunctioneel kerkgebouw

 

Wijzigen kerkgebouw in multifunctionele ruimte


Van pater Toon Janssen uit Bulawayo Zimbabwe heeft het webteam onderstaand verzoek gekregen voor mogelijkheden fondsen te werven voor de verbouwing en verbetering van zijn kerk. Door het plaatsen van 4 schuifwanden kan de kerk opgedeeld worden in 4 ruimtes zodat het gebouw multifunctioneel kan worden ingezet bij uiteenlopende activiteiten die school en parochie organiseert.

Beste vrienden,


Er is een oud liedje dat me altijd is bijgebleven en het begint zo: ‘Als een schaduw gaan de jaren in het leven ons voorbij’. Dat is zeker het geval in mijn leven want ik kan me Kerstmis nog herinneren als de dag van gisteren en Pasen is al weer lang voorbij en ik voel me nou al als iemand van vierenzeventig. Maar niet geklaagd want we hebben hier in ‘Our Lady of Fatima’ veel mooie dingen kunnen doen dit jaar met inzet en hulp van de weldoeners.

Over een paar weken krijgen we de eerste diplomering van diverse studenten. Het zijn grotendeels de vrouwen die een cursus gevolgd hebben voor naaien, haarverzorging of woninginrichting. Normaal gesproken gaan deze vrouwen niet meer naar school, maar om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien komen zij, met hun baby’s op de rug, weer naar school, mede doordat zoveel mannen werkloos zijn.

Ditzelfde kunnen we doen voor de bevolking op het geestelijke vlak. We hebben hier een nieuw gebouw dat je multifunctioneel centrum of kerk of wat dan ook kunt noemen. Het heeft een oppervlakte van 1.000 m², 44 x 24 meter. Dit gebouw is te groot om alleen maar als kerk te gebruiken want het is gebouwd voor een meerdere doelen. We willen de mensen onderdak geven voor vormingsweekenden en daarvoor heb je verschillende ruimtes nodig. De ingang hebben afgestaan voor het geven van onderwijs en we moeten ons behelpen in één grote ruimte voor kerkdienst, slaapplaats, eetzaal, recreatieruimte en studieruimte. We willen de grote kerk opdelen in 4 ruimten die zonodig voor bovengenoemde doelen gebruikt kan worden.

We hebben panelen nodig om deze opsplitsing mogelijk te maken. De gleuven zijn al in de grond gebeiteld en de hangrails zijn op 3.3 meter hoogte opgehangen. We hebben nog 98 panelen nodig van 3.30 m hoog en 60 centimeter breed. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 8.000-. Dit zijn onze problemen en langzaam maar zeker komen we in de goeie richting. Hopelijk zijn we op de weg die we van ‘boven’ voorgeschoteld krijgen.

We hebben hier een Mariagrot en we zijn erkend door de bisschop als pelgrimsoord. We hopen dat ‘Our Lady of Fatima’ een levendig pelgrimsoord kan worden. Heel hartelijk dank voor jullie gebed en hulp. Ik weet dat jullie al zoveel voor ons gedaan hebben maar misschien vind je iemand die wel geïnteresseerd is en die ons op weg kan helpen.

Heel veel dankbare groeten van je vriend Toon Janssen
Our Lady of Fatima, Catholic Parish, PO Box 70, Pumula, Bulawayo, Zimbabwe

In geval van donatie


Rabobank: 1033.01.712 t.n.v. Nederlands provincie Missionarissen van Mariannhill, Klein Vink, 5944 EX Arcen, ter attentie van pater A. Janssen Zimbabwe.

Indien u nadere inlichtingen wenst zal broeder Harry Schaminee u graag te woord staan.
Missie Procurator Missionarissen van Mariannhill
Klein Vink, 5944 EX Arcen, Tel: 077-473-1287,
e-mail: h.schaminee@mariannhill.nl