Papoea Nieuw Guinea Sido van der Werf

 

Sido kwam voor een bijzondere gelegenheid naar Nederland. Hij had in de tweede helft van juli 2011 zijn gouden Priesterjubileum gevierd met medewerkers en parochianen in Lae en Erap, waar hij in 2010 een kerk heeft gebouwd te midden van zijn uitgestrekte parochie in de Markham Valley. Zijn parochianen wonen verspreid in kleine groepen over een afstand van 200 km langs de Highlands Highway.

Via een bezoek aan voormalige missievrijwilligers in Brisbane arriveerde hij in augustus 2011 in Nederland, waar hij de viering van zijn jubileum nog eens goed overdeed in de kring van zijn uitgebreide familie. Hij bezocht eveneens enkele medebroeders en voormalige lekenmissionarissen in Duitsland en Oostenrijk.
Hij kon ook aanwezig zijn op St. Paul in Arcen om op 23 september het 100 jarig bestaan van Mariannhill te kunnen bijwonen.

Een dag na zijn 75e verjaardag, op 8 november 2011, is Sido weer naar Papoea Nieuw Guinea teruggekeerd.
 
Toespraak pater Sido bij de jongeren bijeenkomst De paters Side van de Werf en Frans Lenssen tijdens een vergadering Kerkdienst Altaar St. Patrick kerk Lae PNG St. Patrick Kerk Pater Sido in functie