September 22-2013

 

Dag van de Vrienden van Mariannhill, zondag 22 september 2013.
Het vorig jaar heette deze bijeenkomst nog ‘Dag van de Vrienden van St. Paul’. Sinds de website www.vriendenmariannhill.nl actueel is geworden, is onze blik niet alleen maar op St. Paul gericht, maar hebben we bewust gekozen voor Mariannhill, juist om dat alles te omvatten.

Vanaf 09.00 uur kwam deze dag langzaam op gang. Het verzamelpunt die dag was de bovenruimte in de boerderij, de zgn. Vesperzaal, voor velen een bekende locatie. Velen bezochten de H. Mis om 10.30 uur op St. Paul, voorgegaan door Gerard Willemse. Daarna op naar de koffie met Limburgse vlaai, aangeboden door Mariannhill, daarvoor nog onze hartelijke dank. Opgeteld zijn er deze dag ruim 50 personen aanwezig geweest, nagenoeg hetzelfde aantal als vorig jaar. ’n Enkeling kwam voor de eerste keer, maar het gros kende elkaar al van de eerdere bijeenkomsten.

Onze gastheer


Gerard Willemse opende deze bijeenkomst en was duidelijk onder de indruk van zoveel oudgedienden. Ook roemde hij de inzet van de vrijwilligers voor deze dag en ook voor het vele werk dat verricht was bij de realisatie en het in stand houden van de website.

Gerard


Daarna herinnerde Gerard Egelmeers een ieder aan zijn tijd bij Mariannhill en wat dat voor velen betekend heeft in zijn latere leven. Ook het begin van de eerste website, de overgang naar de huidige website passeerde de revue.

Piet


Doordat de techniek ons in de steek liet, hadden we in deze zaal helaas geen internet verbinding. Daarna lichtte Piet van Deursen, zonder internet, de huidige website toe. Waar je wat kon vinden. Aan de hand van voorbeelden nam hij ons mee door het de website. Veel woorden van lof werden er uitgesproken richting het website team. Tevredenheid alom.

Paul


Daarna kwam het verhaal van de getallen middels een power point presentatie door Paul Sweens. Hij wist duidelijk te maken, dat er zo`n kleine 900 jongens ooit begonnen zijn als Mariannhiller, en dat minder dan 10% uiteindelijk pater of broeder is geworden. Ook dat er van 35% van de oud juvenisten/studenten wel een mail- en/of postadres is, maar dat betekent ook dat er nog veel namen bekend zijn maar niet het bijbehorende adres. Hij vroeg extra aandacht aan allen om mee te helpen deze adressen boven water te krijgen. Dan zouden er meer mensen uitgenodigd worden, die nu nog niet op de hoogte zijn van onze website en van onze vriendendagen.

Piet


Tot slot sprak Piet Hendriks over de aanwezige profielen op de website en de profielen die nog geschreven moeten worden. Welke aspecten komen daarbij? Ook van oud juvenisten/studenten kunnen profielen gemaakt en geplaatst worden.

Informeel samenzijn


Velen hadden zich opgegeven voor de lunch en men liet zich deze dan ook goed smaken, terwijl er volop gepraat werd en foto`s boven tafel kwamen. Daarna was er ruim gelegenheid tot gezellig keuvelen onder het genot van een drankje, een bezoekje brengen aan het Franz Pfanner Huis, wandelen naar de Roobeek en St. Joep.
Tegen een uur of 5 verzamelden zich een aantal mensen voor de Kloosterhoeve en hieven daar het glas, terwijl de eersten weer huiswaarts keerden. Voldaan kon men terugkijken op een geslaagde vriendendag.

Op naar de volgende vriendendag.  

Deelnemers 2e vriendendag 


1
1
achten
sjaak
broekhuizen
2
1
admiraal
jan
hoorn
3
1
albers
peter
rijkevoort
4
1
bergen
leen
delft
5
1
boekel van
huub
herpen
6
1
bogaard vd
johannes
boxmeer
7
1
bouten
jan
hegelsom
8
2
cornelissen
theo / annie
zeeland
9
2
cornelissen
jan / mien
zeeland
10
2
derks
piet
beek-ubergen
11
1
deursen van
piet
asten
12
1
dijkgraaf
kees
volendam
13
1
egelmeers
gerard
‘s hertogenbosch
14
2
haagen
antoon / trees
twello
15
2
hark vd
jan / mieke
roermond
16
1
hendriks
piet
hengelo
17
2
heuvel
toon / ria
lichtenvoorde
18
1
hoven vd /assenberg
mw sjaan
venlo
19
1
kolk vd
juul
oss
20
1
kolk vd
harrie
sevenum
21
1
langenhuizen
jos
gennep
22
1
lensen
fransiscus
aarle rixtel
23
1
loosbroek van
henk
well
24
1
mollen
jan
hapert
25
2
mollen
jan / marjan
hapert
26
1
mortel vd
bert
boekel
27
2
nuyten
jan / tineke
breda
28
1
peeters
wil
arcen
29
2
poeth
frans/anthonius verhoeven
milsbeek
30
1
rikkers
david
meijel
31
1
rooij van
wim
eindhoven
32
1
schaminee
harry
arcen
33
1
seggelen van
piet
someren
34
1
sweens
paul
mill
35
2
verkuijlen
richard / partner
oerle
36
1
vissers
ton
escharen
37
2
waterschoot
willy/trees
 
38
1
willemse
gerard
arcen
39
1
woerden
jan
uithoorn
40
2
zeldenthuis
theo / greet
de kwakel
Toehoorders vriendendag 2013 Deelnemers aan de vriendendag 2013 In gesprek tijdens de vriendendag 2013 Participanten vriendendag 2013 Toehoorders tijdens  de vriendendag in 2013 Uitleg nieuwe website door Piet van Deursen Oud studenten ui de Mooktijd Gezellig op het terras van de Kloosterhoeve op Klein Vink Lunch vriendendag 2013 In gesprek tijdens de vriendendag van 2013 Antoon Haagen in gesprek met Piet van Deursen Kees Dijkgraaf en Jan Mollen op het terras van de Kloosterhoeve op Klein Vink Bezoek aan de tentoonstelling in het Franz Pfannerhuis op Klein Vink